Bitcoin had net een zeldzame Chain Split

Inhoud

  • Muffe blokken, uitgelegd
  • Dubbele-uitgavenproblemen

De Bitcoin-blokketting zaagde op 11 november een zeldzame muffe ketting van twee blokken in lengte, volgens BitMEX Research.

Verschillende blokken die op hoogte 656477 werden gedolven, werden muf, wat betekent dat ze werden afgekeurd door de hoofdketen.

Muffe blokken, uitgelegd

Dergelijke kettingsplitsingen komen meestal voor wanneer twee concurrerende mijnwerkers proberen een blok op hetzelfde moment te produceren. Terwijl ze allebei geldige blokken produceren, wordt slechts één ervan opgenomen in de huidige langste keten.

Hoewel muffe blokken geen bijzondere bedreiging vormen voor het Crypto Revolt laten ze wel ruimte voor aanvallen als een kettingsplitsing een kwaadwillige bedoeling heeft.

Bitcoin had twee aparte muffe blokken binnen 24 uur op 29 september. Daarvoor werden in augustus nog twee blokken opgenomen, zij het niet op dezelfde dag.

„Mastering Bitcoin“ auteur Andreas Antonopoulos schrijft dat consensusvorken met één blok veel voorkomen. Zelfs zulke zeldzame vorken met lengte 2 zijn volkomen normaal:

„Er is niets bijzonders opmerkelijks aan een tijdelijke vork van lengte 2. Het is een normaal onderdeel van het protocol. De frequentie waarmee dit zal gebeuren is de vergelijking van Satoshi in het witboek.“

Gerelateerde Bitcoin Blockchain zal worden gekraakt voordat Asteroid Mining mogelijk wordt: Peter Schiff
Gerelateerd
Bitcoin Blockchain zal worden gekraakt voordat Asteroid Mining mogelijk wordt: Peter Schiff

Dubbele-uitgavenproblemen

De grootste zorg is een mogelijke dubbele besteding, een kwetsbaarheid die het mogelijk maakt om digitale tokens te dupliceren.

BitMEX Research merkt op dat de ongebruikelijk lange muffe keten niet heeft geleid tot dubbele bestedingen. Echter, een oudbakken blok dat op 27 januari werd gedetecteerd had een invoer van $3 die twee keer werd uitgegeven:

„Afgezien van de muntenbases, bevatte het oude blok 39 txs niet in het winnende blok. 38 daarvan haalden het volgende blok 614.733. De andere had een input van 0.00034801 (US$3) en lijkt dubbel te zijn uitgegeven.

De populaire XRP tracking bot op Twitter heeft gegevens gepubliceerd die zeggen dat de blockchain decacorn Ripple 20 miljoen XRP heeft uitgevoerd in twee transacties.

Tien miljoen XRP werd verplaatst tussen de portemonnees van Ripple. De andere helft ging naar de ODL-corridor van het bedrijf, Bitstamp, gevestigd in Luxemburg, Europa.

Interne XRP-transfers in Ripple worden vaak uitgevoerd wanneer het bedrijf middelen voor operationele uitgaven toewijst, die naar zijn partners (grote financiële instellingen) worden gestuurd en naar cryptobeurzen om de liquiditeit van de munt te ondersteunen.

Van tijd tot tijd stuurt Ripple XRP ook naar zijn partner MoneyGram, die met hem samenwerkt als het gaat om ODL-corridors.

De andere helft van de 45-mln-XRP taart werd verstuurd door de Japanse cryptowisselaar Bitbank, een ander ODL-platform.